PAS PÅ HUNDEHANDLERNE

Bekæmpelse af hundehandleri

Som led i de løbende bestræbelser på at få folk til at lade være med at købe hund forkerte steder er DKK’s DVD ”Skal du have hund?” et vigtigt redskab.DVD’en indeholder både advarsler mod at købe hund af hundehandlere og redegør for, hvorfor en stambog er vigtig.Ligegyldigt hvilken type hund, man er i gang med at anskaffe, så er det vigtigt at blive bragt gennem de overvejelser, som DVD’en præsenterer en for.

http://www.dansk-kennel-klub.dk/999

Dansk Molosser Klub tager skarpt afstand fra blandingshunde. Det er et stort og stigende problem, og meget useriøstat mixse / købe disse. Vi er nogle der kæmper hårdt for vores 9 racer, og vil det rigtige!


Pas på hundehandlere og private ”kennelklubber”

Husk at begreberne ”kennelklub” og ”stambog” ikke er noget, som Dansk Kennel Klub har eneret på. En hvilken som helst forening eller kreativ forretningsmand kan kalde sit firma ”noget med kennelklub”, ligesom enhver kreativ person med en computer kan udskrive en ”stambog”. Navnlig ved racer, hvor der er stor efterspørgsel på hvalpene og derfor ventetid, ser vi, at køberne bliver utålmodige og falder for ”gode tilbud”. Det skaber grobund for et kedeligt marked, som DKK typisk først bliver kontaktet om, når skaden er sket.

Dansk Kennel Klub (DKK) og DKK’s specialklubber modtager jævnligt henvendelser fra to kategorier af købere:Nogle har købt hund hos en

hundehandler , som ofte for en slik importerer hele kuld hvalpe fra Østeuropa og annoncerer dem i f.eks. Den Blå Avis eller på nettet. En hundehandler er en person, som opkøber eller overtager hvalpe og hunde med henblik på at sælge hundene videre med fortjeneste.

Andre har købt hunde, som er stambogsført i Continental Kennel Club (CKC),som er et privateejet firma – angiveligt i USA, hvor enhver kan rekvirere en ”stambog” på sin hund via Internettet – mod fremsendelse af et gebyr. Det fremgår ikke af CKC’s hjemmeside, hvem der konkret modtager betalingen,ligesom man ikke kan se medlemstal i ”klubben”, oplysninger om bestyrelsesmedlemmer, regnskabsforhold el. lign. Det kan oplyses, at den amerikanske kennel klub (AKC) ikke anerkender stambøger fra CKC.

Baggrunden for henvendelserne er, at køberne har dårlige erfaringer med den hund, de har købt. Den kan f.eks. være syg, atypisk i sit udseende, sky og

bange eller have et ukontrollabelt, aggressivt temperament. Samtidig har køberne ofte dårlige erfaringer med sælgerne, som de enten ikke kan træffe eller ikke kan blive enige med.Ejerne føler sig ladt i stikken, når de står med en hund med alvorlige fysiske og/eller psykiske problemer og håber så, at DKK eller DKK’s specialklubber kan hjælpe dem med at ”komme efter” sælgeren. Men det har vi ikke mulighed for, da disse sælgere ikke er tilsluttet DKK. Har man købt hund sådan et sted,må man derfor enten henvende sig til en privat advokat eller til Forbrugerklagenævnet, tlf. 70 13 13 30.De hunde, der er erhvervet hos hundehandlerne, har ofte haft en trist tilværelse, hvor de er fjernet fra moderen, længe før de er 8 uger, hvor de ikke er transporteret korrekt, hvor der ikke foreligger lovpligtige indførelsesdokumenter og hvor de ikke er dyrlægekontrolleret ved indførslen til Danmark. Ofte ”opmagasineres” hvalpene under dårlige forhold og bliver ikke socialiserede, hvilket for mange af de importerede racer er meget væsentligt for at undgå, at de udvikler sig til farlige hunde. Hundene er ikke ID-mærket, så man aner ikke, om en evt. medfølgende stambog har noget at gøre med den konkrete hund eller blot er printet ud hjemme på computeren. Nogle af hundehandlerne er så ”smarte”, at de blot optræder som mellemled. D.v.s. at køberen efterfølgende skal finde ud af, hvem han/hun f.eks. skal henvende sig til f.eks. i Polen eller Ungarn, hvis der er noget galt med hunden,hvilket i praksis oftest viser sig at være umuligt.Nogle af de ”opdrættere”, som registrerer hvalpe i CKC fortæller angiveligt hvalpekøberne, at de bare kan få hunden overført til en DKK stambog. Det er ikke korrekt.

DKK overfører ikke CKC hunde til DKK stambog.

7 gode råd før du køber hvalp

Sæt dig grundigt ind i racernes forskellighed og læs bøger om hunde, deres adfærd og træning

Besøg altid mere end en opdrætter

Undersøg om hvalpens forældre er sunde, raske, tillidsfulde og velfungerende og forlang altid at hilse på hvalpens mor

Besøg hvalpene i deres vante omgivelser. Se efter om hvalpene er velplejede,glade, frimodige og kontaktsøgende.

Tag hvalpen til et neutralt sted hos opdrætteren, hvor den ikke før har været,og iagttag hvordan hvalpen reagerer når du sætter den ned. Er den nysgerrig og frimodig eller er den utryg og bange?

Kontakt Dansk Kennel Klub, og racens specialklub før købet

Sørg for at du og opdrætteren indgår en klar købsaftale, som I begge forstår og er enige om.

Med disse 7 råd i baghovedet er du godt klædt på til at købe hund. På de

underliggende sider kan du læse mere om det at købe hund.

Det er også en god ide at deltage på et af DKK's Før du køber hund kurser -læs mere om kurserne

her

Læs også afsnittet:

Undgå faldgruber! under punktet " Køb af hund " på hjemmesiden for Dansk Kennel Klub .
Ny DVD fra Dansk Kennel Klub:
Skal du have hund?
http://www.dansk-kennel-klub.dk/999

Skriv en ny kommentar: (Klik her)

:-D" width="15" height="17"/> :-(" width="15" height="17"/> 123hjemmeside.dk
Tegn tilbage: 160
OK Sender...
Se alle kommentarer

| Svar

Nyeste kommentarer

I går | 13:19

Er der ikke nogen der har lyst til at støtte gruppen http://www.facebook.com/home.php?#!/pages/HUNDEFORBUD/117285401638387?ref=mf
Bedste hilsner Johan

...
20.03 | 10:23

Hej Jane. Det glæder mig da meget. Du tager bare kontakt til vores kasserer, du finder hendes mailadresse og telefonnummer under fanen om klubben/bestyrelse.

...
18.03 | 19:34

Jamen, så vil jeg da rigtig gerne være medlem...

...
18.03 | 17:44

hej carsten
tak for dit svar.
jeg fik i dag et papier i fingerne. der står 13 hunde på som de vill forbyde
det er.
pittbull terrier
tosa inu
amerikansk stafford

...
Du kan lide denne side